Is thuis trainen effectief?

Is thuis trainen effectief? Helpt thuis fitness?

Veel mensen vragen zich in deze quaranataine periode af of thuis trainen wel effectief is.

In dit artikel vertel wij je waarom wij denken dat thuis trainen zelfs effectiever kan zijn dan trainen in een sportschool.

Je bent lekker alleen

Als je thuis traint kun je alleen trainen. Er is dan niemand die naar je kijk of je afleidt. Je schaamt je niet om bepaalde oefeningen uit te voeren en forceert niet voor anderen. Je bent helemaal gefocust op jezelf en je eigen vooruitgang.

In de sportschool krijgen sommige beginners bijvoorbeeld de neiging om met meer gewicht te trainen dan goed voor ze is omdat ze zich schamen. Dit is niet goed voor je vooruitgang en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Thuis trainen is laagdrempelig

Thuis trainen heeft een lage drempel. Hiermee bedoel ik dat thuis trainen veel makkelijker is dan in een sportschool trainen.

Als je thuis overweegt om oefeningen te doen kun je direct aan de slag.
Als je traint in een sportschool moet:

  • Je je tas inpakken met de spullen die je nodig hebt.
  • Je moet nog naar de sportschool toe terwijl het in Nederland vaak slecht weer is.
  • Én je sportschool moet open zijn op het moment dat jij wil gaan trainen

Weinig tijd? Geen enkel probleem

Thuis trainen scheelt je heel veel tijd in vergelijking met in een sportschool trainen. Je hebt geen reistijd en je kleed je veel sneller om, bijvoorbeeld omdat je niks in een kluisje hoeft op te bergen.

Hoe lang moet ik thuis trainen?

Als je thuis traint hoeft dat helemaal niet lang te duren, met 2 keer per week dierkwartier kun je al grote stappen maken. Je hoeft namelijk niet te wachten tot een toestel vrij is of door de sportschool heen te lopen, je kunt de oefeningen snel en makkelijk achter elkaar uitvoeren.

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat thuis trainen effectiever is dan trainen in een grote sportschool. Een ander bijkomend maar niet geheel onbelangrijk voordeel is natuurlijk dat je geen contributie betaalt. Contributie voor sportscholen begint ongeveer vanaf €20 per maand. Dus op jaarbasis kun je €240 besparen door thuis te trainen.

Is thuis trainen effectief?

Hoe jij thuis nóg effectiever kan trainen

Je hebt net gelezen dat thuis trainen heel effectief en handig is als je het goed doet.

Er zijn een aantal producten die je thuis heel erg kunnen helpen met trainen, zoals een weegschaal met app die je spiermassa, vetpercentage, BMI enzovoorts opmeet.

Deze weegschaal en andere producten zijn goede stimulansen die je makkelijk verder helpen met het huis trainen.

BBB workout voor vrouwen >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *