wanneer gaan de kappers weer open

Wanneer gaan de kappers weer open? Kappers protocol corona

Wanneer gaan de kappers weer open? Een veelgestelde vraag de laatste tijd. Hoe lang moeten we nog met lang of zelf geknipt haar lopen? Door corona’s gevaar zijn alle kapperszaken gesloten.

Maatregel die de kappers deed sluiten

Op maandag 23 maart besloot het kabinet dat ook kappers verplicht moesten sluiten. De maatregel gold toen nog tot 6 april, daarna werden de maatregelen verlengend tot 28 april. En dinsdag 21 april werden de maatregelen een tweede keer verlengd tot 20 mei.

Wanneer gaan de kappers weer open

Op dinsdag 21 april werden veel maatregelen verlengd, maar er werd ook besloten dat basisscholen weer open mogen vanaf 11 mei en middelbare scholen vanaf 1 juni. Dat betekent dat het wel degelijk de goede kant op gaat en de maatregelen dus vanaf nu, weliswaar heel langzaam, versoepeld kunnen worden.

Wanneer gaan de kappers weer open?

De maatregel dat kappers verplicht gesloten zijn geldt tot 20 mei. Omdat het aantal patiënten op de IC en het aantal doden door corona over het algemeen blijven dalen, gaan wij er vanuit dat vanaf 20 mei de kappers weer open zullen zijn. In een kapperszaak komen immers relatief weinig mensen bij elkaar

Kappers protocol corona

Als de kappers vanaf 20 mei weer zullen openen, zal er waarschijnlijk wel een kappers protocol zijn. Er is een kappers protocol opgesteld door onder andere de kappersorganisatie ANKO. Enkele punten uit dit protocol:

  • Kappers houden als collega’s afstand van elkaar
  • Spatmaskers tussen de klant en de kapper
  • Indien mogelijk dragen kappers en klanten mondkapjes

De vraag naar een knipbeurt is enorm. Er zijn dan ook kappers die alsnog knippen bij mensen thuis, soms voor hele hoge prijzen. Als de kappers vanaf 20 mei weer opengaan is de verwachting dat de prijzen iets hoger zullen zijn in verband met de veiligheidsmaatregelen die de kappers moeten nemen.

Wanneer gaan de sportscholen weer open?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *