Wanneer gaan restaurants weer open? Tot wanneer is de horeca dicht?

Inmiddels zijn alle horeca gelegenheden noodgedwongen al een tijdje dicht. Maar wanneer gaat het normale leven eigenlijk weer door? Wanneer gaan restaurants weer open?

wanner gaan de restaurants weer open

Genomen maatregelen

Op zondag 15 maart werd door de overheid besloten horeca, scholen en sportscholen te sluiten. Dit om de druk op de zorg te verminderen, en het coronavirus niet de vrije loop te laten gaan.

Deze maatregel gold eerst tot 6 april maar is op 21 april verlengd. Onze premier maakte namelijk bekend dat de ‘intelligente lockdown’ wordt doorgezet tot en met 20 mei. Dit betekent dat een gezellig etentje er voorlopig helaas niet in zit. Maar er zijn andere leuke manieren om sfeervol met elkaar te eten die wij je later in dit artikel vertellen.

Hoe lang blijven de restaurants dan dicht? Wanneer gaan restaurants weer open?

De vraag waar iedereen mee rond loopt is natuurlijk: ‘wanneer gaan restaurants nou eigenlijk weer open?’
Wat dus in ieder geval vaststaat is dat de restaurants en andere horeca zaken vóór 20 mei niet opengaan. Maar wanneer gaan ze dan wel open?

Wanneer gaan restaurants weer open?

Ons vermoeden is dat de opening van de restaurants een van de laatste versoepelingen gaat worden. Sportscholen krijgen eerder voorrang, aangezien sporten een grotere deelname levert aan de gezondheid van mensen.
Hierdoor vermoeden wij dat de opening van de eerste restaurants pas rond augustus plaats zullen vinden.

Dé oplossing

Het is jammer dat we zo lang geen hapje kunnen eten en een avondje eropuit kunnen. Maar er zijn meer dan genoeg alternatieven te bedenken die het eten gezellig maken, en als een uitje laten voelen:

Worden de restaurants als voorheen?

Wanneer de restaurants weer opengaan, zal een etentje niet als voorheen gaan.
De genomen maatregelen zullen gevolgen hebben voor de restaurants. Weinig blijft onveranderd, en het coronavirus zal zeker impact hebben op de horeca als hoe wij die voorheen kende.

Ondernemers zijn nu al bezig met het veranderen van de indeling van hun restaurants. Tafels worden bijvoorbeeld verschoven zodat er meer ruimte tussen de klanten ontstaat.
De prijzen van een etentje zal bovendien (tijdelijk) hoger uitvallen, aangezien kosten voor ondernemers zijn gestegen. Dit komt doordat er dus waarschijnlijk minder gasten tegelijk kunnen eten in een restaurant.

Inspiratie opdoen om thuis te koken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *