Fitness boeken Top 10, de Allerbeste boeken voor Kennis & Motivatie

In dit artikel laat ik je alleen de allerbeste fitness gerelateerde boeken zien. Boeken over voeding, krachttraining en hardlopen. De boeken zijn voor zowel mannen als vrouwen.

Deze boeken zullen je enorm veel motivatie en kennis geven, de 2 belangrijkste dingen om succesvol te fitnessen. Zonder motivatie ga je überhaupt niet hard genoeg trainen om je doelen te behalen, en zonder kennis van zaken, kun je trainen maar weinig rendement behalen.

Fitness Boeken over Voeding

Om je fitnessdoelen te kunnen behalen, is het letten op een goed dieet eigenlijk het allerbelangrijkst. Of je doel nou is om vet te verliezen, of spier op te bouwen, het letten op je voeding helpt je enorm veel.

Je kunt bijvoorbeeld zoveel hardlopen en fietsen als je maar wilt, je zult nooit afvallen als je meer calorieën eet dan je verbrandt. Al zou je 5 dagen per week gedisciplineerd naar de sportschool gaan om spier op te bouwen, dan nog zul je verandering zien als je te weinig calorieën binnenkrijgt. Begrijp me niet verkeerd, hard trainen is zeker belangrijk, maar dit is alleen effectief als je je voeding aanpast.

Je kunt er eigenlijk vanuit gaan dat zo’n 70 % van je resultaten aan voeding te danken is. Slechts de overige 30% behaal je door hard te trainen.

1. High Protein

Fitness boeken voeding
€11,99

High Protein is een Nederlandstalig kookboek. Het boek bevat maar liefst 56 recepten met minimaal 25% eiwit, proteïne dus. High proteine is een aanrader voor iedere sporter. De gerechten zijn simpel en heerlijk en de ingrediënten niet te ingewikkeld.

2. Gezond op gewicht met lekker eten

Fitness boeken afvallen
€9,99

Gezond op gewicht met lekker eten is een boek van Jeroen van Egmond. Dit boek is onderdeel van Afvallen met Nederland. Dit is een dieet gebaseerd op veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Dit boek is niet slechts een kookboek, maar een volledige ‘handleiding’ om op een goede manier af te vallen. Afvallen met Nederland hielp al maar liefst een half miljoen Nederlanders met afvallen!

3. VET belangrijk

top 10 fitness boeken
€6,99

”Feiten fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers”

VET belangrijk is geschreven door twee artsen! In het boek delen ze hun wetenschappelijke kennis over vet. Het gaat verder in op het ontstaan van overgewicht en het belang van vet.

Fitness boeken over krachttraining

Krachttraining is een bepaalde manier van trainen met als hoofddoelen spieropbouw, en sterker worden. Er is op het internet onwijs veel informatie te vinden over het opbouwen van spier en kracht. Maar er zijn ook veel fabels die het net rondgaan, en daardoor eigenlijk jouw resultaat in de weg zitten.

Boeken zijn over het algemeen een stuk betrouwbaarder en professioneler dan info op het web.

4. Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht

Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht
€29,95

Dit boek is IDEAAL als je geen toegang hebt tot een sportschool, zoals tijdens de coronacrisis!

Het boek geeft je oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen, en waar je dus niet veel voor nodig hebt. Ook bevat het boek verschillende trainingsschema’s!

5. The world’s fittest book

Fitness boek krachttraining voor mannen
€8,99

Dit Engelstalige boek is een enorm succes geweest. Het leert je alles over het opbouwen van spiermassa, vetverlies en voeding.

Ook dit boek is niet zomaar kennis, maar echt een handleiding voor de lezer. Boordevol met trainingen die de auteur heeft geprobeerd en getest in het nastreven van meerdere wereldrecords, het is meer dan een boek, het is de beste trainingshulp ooit geschreven!

6. Anatomie van fitness- en krachttraining

Fitness boek krachttraining voor vrouwen
€27,95

Dit boek bevat 50 oefeningen met duidelijke plaatjes. Door de plaatjes zie je precies hoe je doe oefening moet doen, en je ziet precies welke spieren je traint.

Daarnaast bevat het ook belangrijke tips die essentieel zijn om oefeningen goed uit te voeren.

Fitness boek effectief trainen

Ieder individu heeft z’n eigen doel met trainen. voor de één is dat afvallen, voor de ander spiermassa kweken en voor de ander vetverlies.

Maar er is een gemeenschappelijke factor bij iedereen die traint: je wil minimale inspanning met een maximaal resultaat. En laat dit boek daar nou net over gaan.

7. De kracht van slim trainen

Effectief trainen
€19,95

Auteur Joeri Zwart is extreem gericht op effectief trainen. Alles draait uiteindelijk om het resultaat, maar hoe behaal je deze het snelst? Dat is wat dit boek je gaat uitleggen.

Hardloopboeken

Hardlopen heeft veel voordelen; gewichtsverlies, een betere conditie, een lager cholesterol gehalte en versterkte botten. En dan hebben we het hier nog maar een paar fysieke voorbeelden genoemd naast de mentale voordelen.

Als je niet hardloopt raad ik je aan om het vooral te proberen en het in ieder geval een kans te geven.

8. Alles wat je wilt weten over hardlopen

Boek over hardlopen
€8,99

De titel is de beste beschrijving die je dit boek kunt geven. Het gaat in op alle specifieke vragen, feiten en fabels over hardlopen. De antwoorden zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek en de reviews van dit boek zijn bijzonder lovend!

9. De hardlooprevolutie

”Meer vet verbranden door training op hartslag en goed ademen”

Boek over hardlopen
€9,99

Dit boek gaat in op de trainingsmethodes van het hardlopen. Het boek is gericht op resultaat en prestatie. Met welke methodes boek je de meeste vooruitgang? Wat zijn goede ademhalingsmethodes? En wat moet je weten over de harstslag?

10. Live, love, run

Fitness boek voor vrouwen
€20,99

Live Love Run is een ontzettend motiverend boek voor de hardlopers onder ons. Op haar 17e begon Annemarie met hardlopen, en nu kan ze niet meer zonder.

Het boek bevat tips, recepten, leuke anekdotes en meer!

Dit was de top 10 beste fitness boeken over voeding, krachttraining en hardlopen.

Check ook onze Buik billen benen workout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *