Hoe train je je borstspieren? Borsttraining thuis, beste chest oefeningen

Hoe train je je borstspieren? In dit artikel laten wij jou de beste chest oefeningen zien.

We hebben een borstoefening waarvoor je geen benodigdheden voor nodig hebt en eentje waar je een trainingselastiek voor nodig hebt.

Klaar om je borsttraining thuis uit te voeren? Kijk verder

Push Ups zonder gewichten

Een van de bekendste oefeningen ter wereld: de push up, simpel, maar effectief. Push ups zorgen voor activatie in de borst, tricep en de voorkant van de schouder. Hoe wijder je dat handen uit elkaar houdt, hoe meer de focus op de borst komt te liggen. Als je je handen dichter bij elkaar houdt komt de focus meer op de triceps te liggen.

Hoe verzwaar ik mijn push up?

Verhoog de positie van je voeten door ze bijvoorbeeld op de bank te plaatsen. De push up wordt hierdoor significant zwaarder, en tegelijkertijd komt de spanning meer op de bovenkant van je borst te liggen. Het trainen van de bovenkant borst kan er voor zorgen dat je borst meer een 3D-look krijgt.
Hoe train je je borstspieren?

Jump Push up

Een andere zwaardere versie van de push up is de jump push up. Voer de push ups explosief uit, duw jezelf hard van de grond, en probeer eventueel in je handen te klappen.

Doe de push ups eventueel met je kleine broertje, zusje, neefje of nichtje op je rug.
Ook kun je bijvoorbeeld een stapel boeken op je rug stapelen.

Hoe train je je borstspieren met elastiek/dumbells

Met behulp van simpele elastieken kun je erg veel oefeningen uitvoeren, zoals flys. Door het elastiek tussen de deur te klemmen door middel van de bijkomende deurstop, kun je 3 verschillende soorten flys uitvoeren die ook elk een ander deel van de borst pakt. De elastiek is hier te verkrijgen.

Fly met elastiek 1

Plaats je de elastiek aan de bovenkant van de deur, kun je de onderkant van je borst trainen door je armen (in gestrekte positie) naar elkaar toe te duwen, in een zo laag mogelijke positie met je rug naar de deur. Hiermee train je voornamelijk de onderkant van de borst. Ook kun je de borst als een geheel trainen door een extra stapje naar voren (van de deur af) te doen, en je armen volledigehorizontaal naar elkaar toe te brengen

Fly met elastiek 2

Plaats je de deurklemmer aan de onderkant van de deur, kun je vooral de bovenkant van je borst trainen. Dit doe je door je armen (in gestrekte positie) naar boven te brengen en licht tegen elkaar aan te tikken.

Fly met dumbells

Chest trainen met dumbells
Chest trainen met dumbells

Ook kun je flys zónder elastiek doen, door middel van dumbbels. Als je dumbells gebruikt als tegengewicht, moet je zorgen voor een verhoging waar je op kunt liggen, zodat je goed de hele beweging uit kunt voeren.

Nog meer thuis trainen?

Hoe train je je borstspieren? Dat is de vraag waar we in dit artikel antwoord op hebben gegeven. Nog meer thuis workouts doen in deze quarantaine periode? Check ons Blog >> of check onze > (opent in een nieuwe tab)”>Thuis fitness artikelen>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *