Afvallen tijdens coronatijd

Afvallen in coronatijd, zo val je af tijdens quarantaine!

Afvallen in coronatijd, hoe doe je dat? Dat gaan we je in dit artikel precies uitleggen.

Waarom afvallen in coronatijd

We bevinden ons in een uitzonderlijke tijd. Zelfs zó uitzonderlijk dat de meeste van ons geen toegang hebben tot de sportschool, door de sluiting van deze. Vele andere sportverenigingen, zoals je plaatselijke voetbal-, of hockeyclub zijn ook verplicht gesloten. Doordat deze maatregelen genomen zijn, is het moeilijker om aan de aanbevolen 30 minuten per dag beweging te komen.

We sporten minder, en gaan uit verveling thuis meer een ongezonder eten. Deze combinatie zorgt ervoor dat we gemakkelijk een paar kilootjes aankomen. Maar we kunnen ook gebruik maken van deze extra vrije tijd, en juist afvallen, in plaats van aankomen. Wij geven jou een paar goede tips die je hierbij zullen helpen!

Dagelijkse cardio

Door elke dag minimaal een halfuurtje te sporten in de vorm van cardio, verbrand je extra calorieën. Je kunt thuis flink wat oefeningen doen die de hartslag omhoog halen, en zeer intensief zijn.

Touwtje springen

Touwtje springen is een eeuwenoude oefening die door veel topsporters wordt toegepast in hun training. Je gebruikt heel veel spieren in je lichaam bij het doen van deze oefening, waardoor je dus ook erg veel calorieën verbrandt. Je kunt bij deze oefening effectief in een korte tijd afvallen, aangezien je zo intensief kunt touwtje springen als je maar zelf wilt. Begin rustig aan als je de oefening niet gewend bent, en begin in rondes van 1 minuut. Naarmate het beter gaat kun je de rondes verlengen naar 3 minuten, en kun je ook steeds méér rondes doen. Gaat het je op een gegeven moment te makkelijk af? Probeer dan andere variaties zoals twee keer het touw rond draaien bij elke sprong in plaats van één keer.

Afvallen in coronatijd door traplopen

Het klinkt misschien wat raar, maar de trap kan je beste vriend zijn tijdens deze quarantaine! De trap op en af gaan kan overkomen als een suffe oefening, maar kan zeer intensief zijn! Naast dat je er flink wat calorieën mee kunt verbranden, train je er ook nog eens je kuit-en beenspieren mee. Let wel op dat je ten alle tijden je handen vrijhoudt om jezelf op te kunnen vangen met de trapleuning, zodat we ongelukken voorkomen!

Afvallen door burpees

De Burpee is een oefening die zeer effectief is met het verbranden van vet aangezien je gehele lichaam actief is tijdens deze oefening. Hij gaat als volgt:

  • Ga in neutrale positie op de grond staan met je armen langs je lichaam
  • Ga met je handen naar de grond, je zit nu in een soort ‘hurkpositie’
  • Duw je benen achterwaards, zodat je in de houding van het begin van een push-up staataMaak een push up
  • Spring terug in de ‘hurkpositie’ door je benen voorwaarts te bewegen
  • Sta weer op

Je kunt zelf bepalen hoeveel burpees je doet, maar een ding is zeker: hoe meer hoe beter. Hoe meer burpees je uit weet te voeren hoe meer calorieën je verbrandt. Per minuut verbrand je zo’n 10 to 15 calorieën (als je het tempo erin houdt natuurlijk).

Hometrainer

Afvallen tijdens coronatijd

Als je echt thuis cardio wil doen door te fietsen kun je een hometrainer bestellen. Het klinkt misschien wat extreem maar als je genoeg ruimte in je huis hebt is het een goede investering. Een hometrainer gaat heel lang mee en is erg handig. Je kunt altijd je cardio doen en zo je conditie goed op peil houden.

2. Drink veel water

Veel water drinken heeft erg veel voordelen, en helpt je zeker bij het afvallen. Een drinkfles helpt je heel goed bij het doseren van de hoeveelheid water die je drinkt. Probeer elke dag minstens 2 liter water te drinken, en doseer de hoeveelheid door bijvoorbeeld 4 keer een fles van een halve liter leeg te drinken.

Drink niet uit een plastic fles! Het is ten eerste niet goed voor het milieu en ten tweede vatbaarder voor bacteriën.  Koop daarom een echte drinkfles.

afvallen tijdens coronatijd
  • Het vermindert het hongergevoel. Door veel water te drinken is je buik al (gedeeltelijk) gevuld, waardoor je minder honger krijgt, en niet te veel eet.
  • Het bespaard calorieën van andere dranken. Doordat je frisdrank en chocolademelk vervangt met water, bespaart je dat heel wat calorieën. Het drinken van bijvoorbeeld cola, zorgt voot een pure suikerinname zonder dat dit je honger ook maar een beetje stilt.
  • Je krijgt meer energie. Door het drinken van water krijgen je energielevels een boost. Hierdoor kun je je workouts nòg beter uitvoeren, waardoor je meer calorieën verbrandt!

Houd je calorieën bij

Aangezien je gedurende de dag waarschijnlijk toch minder te doen hebt heb je nog meer tijd over om bewust te zijn over wat je consumeert. Probeer voor jezelf uit te zoeken wat jouw ideale calorie-inname is, deze verschilt namelijk voor iedereen. Dit kan je ook bijvoorbeeld door middel van een calorie calculator berekenen. Wil je afvallen? Ga dan onder je aanbevolen caloriehoeveelheid zitten, waardoor je minder eet dan je lichaam nodig zou hebben om op gewicht te blijven.

Thuis trainen

Je hebt net het artikel afvallen in coronatijd gelezen.

Wil je verder thuis trainen omdat alle sportscholen gesloten zijn? Bekijk ons blog voor allerlei verschillen thuis workouts.

Met de workout set kun je vrijwel alle spiergroepen trainen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *